marți, 28 august 2018

``Un tron întunecat`` de Kendare Blake ~ recenzie


’’...să ucid sau să fiu ucisă.’



Continuarea bestsellerului Trei coroane întunecate - RECENZIA AICI
Vezi și... Books photo shoot: Trei coroane întunecate


                            Carte apărută la editura Corint (LedaEdge).



 
In lumea lor magica intunecata, Katharine, Arsinoe si Mirabella isi continua lupta. Pe viata si pe moarte. Katharine cea toxica, sora cea mai plapanda, este acum mai puternica decat oricand. Naturalista Arsinoe, descoperind adevarul despre puterile ei, trebuie sa-si dea seama cum sa-si foloseasca talentul secret in propriul interes, fara sa il dezvaluie insa nimanui. Elementala Mirabella se confrunta cu atacuri pe care nu le poate impiedica si care ii pun in pericol pe cei din jurul ei. Mister, intrigi, comploturi, crime, razbunari si tradari, totul este permis in lupta celor trei surori pentru coroana.

„Povestea deja intunecata a lui Blake capata nuante si mai intunecate. Un stil de o austeritate delicata, un ritm echilibrat, o acumulare de numeroase intorsaturi de situatie socante, care conduc catre un punct culminant exploziv. O carte superba intr-un fel dureros si inspaimantator de fascinanta.” - Kirkus Reviews



∞ Lista de ’’personaje și locuri’’ a fost mai mult decât bine-venită. Perfectă pentru cei care nu au timpul sau răbdarea necesară să recitească primul volum. ∞

 
’’ Anul Ascensiunii abia a început.’’

’’ -Așa trebuie să fie, șoptește Arsinoe. Cineva trebuie să moară.’’

’’ În curând lumânările și culoarea purpurie nu se vor mai vedea. Rugăciunile din altar vor înceta. Despre reginele dispărute nu se mai vorbește după Anul Ascensiunii. În palatul Valroy nu există nicio sală în care să se găsească portretele lor. Nici măcar numele lor nu și-l mai amintește cineva.’’


Katherine, Arsinoe și Mirabella se luptă nu numai pentru coroană, ci și pentru a rămâne în viață. Propriile calități și defecte le pot aduce victoria sau moartea. Insula Fennbirn și legile ei sunt neiertătoare, iar reginele care pierd nu au parte de nici un pic de milă. O competiție de genul ’’totul sau nimic’’, fără premiu de consolare.
Dar și o competiție în care totul este permis – daruri otrăvite, alianțe bine gândite, trădări neașteptate, arme mortale și vrăji însoțite de un preț pe măsură. Susținătorii nu se dau în lături de la nimic când în joc sunt viețile reginelor lor. Ceilalți locuitori ai insulei vor doar un spectacol bun și sângeros.


’’ -Acum cred că se tem și mai mult de voi.
-Trebuie să priceapă că acum suntem mai răi.’’

Cele trei regine au evoluat mult față de volumul precedent. Cea mai fascinantă transformare a fost cea a Katherinei. F-A-S-C-I-N-A-N-T-Ă!


’’ Genevieve rămâne cu gura căscată. Nu o mai văzuse pe Katherine de când venise acasă. Și atunci arăta groaznic. Murdară și cu unghiile rupte.
După cum se holbează acum la ea, Natalia își dă seama perfect ce gândește. Unde e fetița cu ochii mari și naivi și cu cocul ei bine strâns? Fata slăbuță care înclină capul și râde doar dacă mai râde cineva?
Oriunde ar fi acea Katherine, aici nu e cu siguranță.’’



Arsinoe, ale cărei puteri păreau neînsemnate, a primit o nouă oportunitate  – una care i-ar putea aduce multe avantaje în fața surorilor sale, dacă este folosită cum trebuie. Dar, în ciuda amenințării pe care o reprezintă rivalitatea dintre regine, Arsinoe face tot posibilul să se apropie de Mirabella. O mișcare greșită care o poate aduce direct în gura lupului, riscând să fie omorâtă pentru slăbiciunea ei. Mirabella, cea care obișnuia să fie cea mai perfectă și remarcabilă, este nevoită să suporte pierderea titlului de ’’Regina Aleasă’’.


’’ Încetează să mai negociezi cu mine, când ești deja învinsă. Tu spuneai că lucrurile sunt așa cum sunt. Că ucidem sau suntem ucise.’’



Intrigile personajelor secundare îți merită atenția. Natalia Aaron este în stare de orice când vine vorba de Katherine. Pietyr Renard încercă să reintre în grațiile reginei pe care a trădat-o. Jules este pe cale să afle că harul pe care îl posedă  este mai mare decât s-a așteptat, dar nu neapărat suficient pentru a-și salva prietena. Nicolas, noul pețitor al Katherinei, este un potențial pericol. 



Ce mi-a (mai) plăcut la nebunie:
● acțiunea înaintează fulgerător
● atmosfera dark fantasy de societate matriarhală
● comploturile și jocurile pentru putere care au un aer medieval





Kendare Blake a devenit una dintre autoarele mele favorite! Aștept continuarea acestei povești veninoase, iar, între timp, mă voi mulțumi cu Anna în veșmânt de sânge.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu