marți, 5 mai 2015

Message in a bottle - Suflete Pereche - citate


   Surprizele neașteptate sunt cele mai bune,iar ajutorul și inspirația apar ca prin minune.Indiferent dacă rătăcești prin mijlocul mării sau privești de pe mal măreția valurilor,sper că acest mesaj îți va ieși în cale. 




    Ceea ce pare tragic acum nu va mai fi o problemă peste câțiva ani.
     
        Totul se întâmplă cu un scop.

        Nu sunt multe lucruri sigure în viață,dar un lucru e clar, trebuie să suporți consecințele faptelor tale.Trebuie să duci la bun sfârșit anumite lucruri.

       Am întâlnit și aici oameni minunați,dar n-am copilărit cu nici unul dintre ei jucând hoții și vardiștii în grădina din spatele casei.Nu simt că sunt cu adevărat prieteni.Nu i-am lovit la fluierul piciorului, n-am stat cu ei să-l pândim pe Moș Crăciun, n-am stat atârnați în copaci prefăcându-ne maimuțe,nu ne-am jucat de-a hotelul sau n-am murit de râs când li s-au făcut spălături stomacale.E cam greu să uiți asemenea experiențe.

      Ciudată mai e și viața,nu-i așa?Chiar când crezi că ai înțeles totul, chiar când în sfârșit începi să planifici ceva,te bucuri și simți că știi spre ce direcție te îndrepți, drumurile se încurcă, semnele se schimbă,vântul bate din altă direcție,nordul e deodată sud,iar estul e vest și te-ai pierdut.E atât de ușor să te rătăcești,să-ți pierzi direcția.

      Viața e grea- și ce dacă?E grea pentru toată lumea,nu-i așa?Oricine spune că e ușoară, minte.

       Nu cred că asta se va mai întâmpla vreodată,dar avem cu toții nevoie să visăm. Avem nevoie să sperăm că este posibil să realizăm mai mult decât avem acum.

     Cred că așa face viața oricui din când în când: te scufundă și când simți că te înăbuși te ridică iar la suprafață.

      Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge la momentul în care să ne amintim orice s-a întâmplat cu mult timp în urmă.

       Lucrurile se schimbă atât de repede!Tocmai când crezi că te-ai obișnuit cu ceva,pac!S-a schimbat.Tocmai când începi să înțelegi pe cineva,pac!A crescut.


      Întotdeauna mă înseninez când îl văd,ca și cum o flacără se aprinde undeva în corpul meu.Îl urmăresc cum învață,cum se instruiește singur, cum găsește în cele din urmă o modalitate să facă lucrurile fără a fi ajutat de nimeni(...)riscă,e mai curajos decât mine. Întotdeauna face un pas pe care știe că n-ar trebui să-l facă.Dar o face și învață. Cred că noi,adulții,avem mute de învățat din asta.Poate să nu mai fim atât de temători și ultrasensibili în a ne atinge scopurile.

     Orice lucru mic crește dacă-l hrănești, Rosie.Dragostea nu face excepție.


     E ciudat,deoarece,atunci când ești copil crezi că poți fi orice,că poți merge oriunde. Nu există limite. Prevezi neprevăzutul,crezi în minuni.
      Apoi te faci mare și inocența aceea se spulberă.Realitățile vieții îți taie calea și realizezi cu amărăciune că nu poți deveni tot ce voiai să fii,că s-ar putea să trebuiască să te mulțumești cu mai puțin.
      De ce ne pierdem încrederea în noi?De ce lăsăm faptele,cifrele și orice altceva în afară de vise să ne conducă viața?

      Sufletele pereche sunt în stare să se găsească unul pe celălalt.

      Am învățat că acasă nu e un loc,e un sentiment.

      sunt anumite tăceri care te fac să plutești printre nori.

      Viața noastră e făurită din timp.Zilele noastre se măsoară în ore, salariul e în funcție de acele ore,cunoașterea se măsoară în ani. Rupem câteva minute din zilele noastre aglomerate pentru o pauză de cafea. Ne întoarcem grăbiți la birou,ne uităm la ceas, programăm întâlniri de afaceri.Iar în cele din urmă,timpul se scurge și te întrebi în adâncul sufletului dacă ai petrecut acele secunde,minute,ore,zile, săptămâni,luni,ani cât se poate mai bine. 
      Totul se învârte în jurul nostru - serviciu,familie,prieteni, iubiți...îți vine să urli ''GATA'' ,să privești în jur,să pui în ordine câteva lucruri și apoi să mergi mai departe. Cred că înțelegi ce vreau să spun.      

-citate culese din cartea ''Suflete Pereche'' de Cecelia Ahern, apărută la editura All











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu