marți, 25 aprilie 2017

Books photo shoot: The Hobbit / Hobbitul de J.R.R Tolkien



Aşa a început totul...
...................................................................................................................
 

Ediţia (english;centenary edition) citită de mine a apărut în septembrie 1991 la editura Grafton Books, marcând în avans centenariul naşterii autorului (1892-1992). 

(*iniţial am crezut că era vorba de împlinirea a o sută de ani de la apariţia cărţii ,,The Hobbit’’, dar după ,,multe’’ calcule matematice şi cu ajutorul binecuvântatei Wikipedia, am reuşit să-mi dau seama şi să nu dau mai departe informaţii false)



Design-ul cărţii este superb: simbolurile şi scrisul story-related, ca o primă întâlnire cu lumea fantastică a autorului. Lumina strălucitoare a soarelui transformă total coperta, căzând într-un mod hipnotizant asupra şirului de rune de pe margini, literelor aurite şi asupra dragonului Smaug – care strânge posesiv între ghearele sale comoara care nu-i aparţine şi parcă provocându-te să încerci să o furi înapoi.










.........................................................................................................................



Desenele care apar în carte sunt făcute chiar de către Tolkien. Astfel, aflăm cam ce aspect avea Pământul de Mijloc în viziunea celui care l-a creat.
Una dintre hărţile din carte este folosită şi în film.






lustraţia coperţii a fost realizată de John Howe. Pe site puteţi vedea mai multe dintre ilustraţiile acestuia. Sau puteţi pur şi simplu să căutaţi pe google ,,john howe the hobbit/lord of the rings’’. Talentul său sigur vă va impresiona.




Atât Hobbitul, cât şi Stapânul Inelelor au apărut la editura RAO.  






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu